­
2207, 2019

Repercusions per l’incompliment dels terminis de comunicació de naixements, morts i moviments de bovins

General|

Benvolguts/-des,
Us comuniquem que des de les Direccions Generals d'Agricultura i Ramaderia i de Desenvolupament Rural, s'ha adreçat l'escrit adjunt als ramaders de bestiar boví per tal de recordar la importància de la correcta notificació de moviments en el termini establert per la normativa.

507, 2019

Nou Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes

General|

El Govern ha aprovat el Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes. L'objectiu de la nova normativa és assegurar la qualitat dels sòls i de les aigües subterrànies del país, i garantir, a la vegada, la viabilitat i la sostenibilitat de les explotacions ramaderes i del sector carni català. Per aconseguir-ho, el decret aprofundeix en un model de gestió basat en la valorització de les dejeccions com a recurs. Així mateix, preveu limitacions pel que fa l'increment de bestiar en zones vulnerables per nitrats. En aquest sentit, estableix una moratòria de dos anys per a ampliacions i construcció de noves granges en els 66 municipis del país que tenen un alt índex de càrrega ramadera. El decret també introdueix la prohibició d'aplicar purins en festius i caps de setmana prop de nuclis urbans. En aquest post us podeu descarregar el pdf del decret.

3005, 2019

Bioseguretat en explotacions porcines

General|

La bioseguretat constitueix un dels pilars fonamentals per la prevenció d'entrada i difusió de malalties [...]

2002, 2019

Inici campanya DUN 2019

Ajuts, DUN 2019|

Us comuniquem que el passat 1 de febrer es va iniciar el període per presentar la sol·licitud dels ajuts vinculats a la DUN. Enguany la campanya finalitza el 30 d'abril de 2019. Per a més informació, no dubteu en comunicar-vos amb alguna de les nostres oficines.

1001, 2019

El DARP completa el calendari d’ús del “vano” en les aplicacions de purí

Agricultura|

L’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes ens fa arribar el següent comunicat: "Amb la [...]

801, 2019

Futurs requeriments per als vestidors d’explotacions porcines

General|

El Decret 40/2014, de 25 de març, d’ordenació de les explotacions ramaderes, estableix que les [...]

Translate »