Aquest mes comença la campanya de sol·licitud de les ajudes de la PAC pel 2016. Amb l’enrenou que va suposar per a tots l’entrada en vigor de la reforma de la PAC 2015-2020 l’any passat, en aquest article et comentem totes les novetats que has de tenir en compte per sol·licitar la PAC del 2016.

1. Termini de sol·licitud

El termini per a la tramitació de les ajudes va des de l’1 de febrer fins al 30 d’abril de 2016.

2. Consulta els teus Drets de Pagament Base i el seu valor

Recorda, amb la declaració de la PAC del 2015 els teus Drets de Pagament Únic (DPU) van passar a ser Drets de Pagament Base (DPB). L’assignació provisional de les teves DPB, juntament amb el seu valor, i la variació del seu valor en els següents anys la podeu consultar a l’aplicació PUNIC (necessiteu DNI i contrassenya que us ha arribat per carta).

De moment aquesta assignació és provisional, i es preveu que a finals de març es faci l’assignació definitiva dels drets de pagament base.

3. Cessions de drets entre agricultors

Juntament amb el període de sol·licitud de la PAC també es poden tramitar les cessions de Drets entre agricultors particulars. El termini per a aquest tràmit també és fins al 30 d’abril i es realitza conjuntament amb la sol·licitud única.

5. Pagament verd o greening

Si vols cobrar aquest pagament addicional, recorda que hauràs de complir amb les pràctiques del greening quan planifiquis els teus treballs i sembres. Si encara tens dubtes, no et perdis la Guia per complir amb el Greening.

6. Figura de l’agricultor actiu

Com en la PAC anterior, tots els agricultors sol·licitants de les ajudes hauran de complir amb el que defineix la figura de el “agricultor actiu”. Per comprovar si compleixes amb la definició d’Agricultor Actiu, pots consultar aquesta pàgina.

7. Règim de petits agricultors

Els agricultors als quals se’ls hagi comunicat que poden adherir-se a aquest règim (si perceps imports inferiors als 1.250 €) aquest any hauran de ratificar el seu consentiment a pertànyer a aquest règim. L’única cosa que se’ls exigirà és que declarin com a mínim el mateix nombre d’hectàrees que de drets assignats durant la campanya 2015.

En AGRO90 us mantindrem informats de totes les novetats!