El proper 13 de desembre de 2014, el Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor exigirà que els establiments alimentaris (per exemple: bars i restaurants, forns de pa i pastisseries, rostisseries i d’altres comerços minoristes) que venguin productes sense envasar, hagin de proporcionar als seus clients tota la informació relacionada amb els al·lergògens i intoleràncies alimentàries dels productes que posin a la seva disposició.

La informació pot ser facilitada als clients de dues maneres. La primera detallant els al·lergògens que conté cada producte en forma escrita, clara i a prop de l’aliment: en cartells, etiquetes, pissarres, carta de menú, etc. O bé col·locant cartells a la zona on es venguin els aliments que informin de com obtenir aquesta informació: ja sigui mitjançant documentació per a consulta o lliurament al consumidor, ja sigui de forma oral pel personal de l’establiment.

Estarà permès informar oralment, sempre que es faci fàcilment abans de finalitzar l’acte de compra, ja sigui per part del personal de l’establiment o a través de mitjans alternatius que no suposin un cost addicional per al consumidor.

La informació que estigui recollida de forma escrita o en format electrònic a l’establiment i ha des ser fàcilment accessible, tant per al personal del mateix com per a les autoritats de control i els consumidors que la sol·licitin.

La Generalitat està elaborant un document de recomanacions per tal d’ajudar a aquests establiments a satisfer els nous requisits que es penjarà al web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i de l’Agència Catalana del Consum tant aviat estigui disponible.

Documents adjunts