Benvolguts/des,

Us comuniquem que avui s’ha publicat l’Ordre ARP/40/2017, de 16 de març, per la qual es modifica l’Ordre ARP/70/2016, de 5 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d’explotació i es convoquen els corresponents a l’any 2016. Adjuntem el document.

Amb aquesta modificació relativa al finançament, l’aplicació pressupostària i la quantia màxima destinada a determinats ajuts de la convocatòria CGE2016, serà possible aprovar tots els ajuts per a la incorporació de joves i els plans de millora de les explotacions agràries sol·licitats al 2016, que compleixen amb les condicions previstes a la convocatòria.

L’ordre publica al DOGC l’increment de 9,2 milions d’euros del pressupost dels ajuts associats al CGE per a la convocatòria de l’any 2016, d’acord amb l’aprovació del crèdit plurianual del Govern del passat 28 de febrer. Amb aquesta ampliació es preveu resoldre un total de 499 primeres instal·lacions de joves agricultors, a les quals es destinen 14 milions d’euros de despesa pública total. I uns 900 projectes de millora de la competitivitat de les explotacions agràries que han obtingut la puntuació mínima de 25 punts, i els quals rebran 28 milions d’euros de despesa pública total.

La priorització dels ajuts a la incorporació de joves i a la millora de la competitivitat de les explotacions dins de les mesures previstes en el Contracte Global d’Explotació, que forma part del Programa de Desenvolupament Rural (PDR), és un dels compromisos del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb el sector.

Documents adjunts