Després de l’aprovació, a l’octubre de 2013, del nou instrument d’ordenació forestal i la convocatòria de subvencions per a la seva redacció el febrer d’aquest any 2014, l’Asssociació de propietaris Rebrot  ha encarregat a AGRO90 la realització del Pla tècnic de gestió forestal conjunt (PTGMFc) de les finques associades situades als municipis de Cardona, Castellfollit de Riubregós, La Molsosa, Llobera, Riner, Pinós i Torà (un total de 24.226 ha forestals). Avui hem tingut la primera reunió amb el Centre de la Propietat Forestal i l’Associació per tal de fer una primera valoració del projecte, el qual s’haurà de lliurar com a data màxima el 15 de juny de 2015.

L’objectiu d’aquest pla és la millora de la gestió forestal de les finques, tinguin o no pla de gestió, i buscar la valorització i l’aprofitament dels boscos, així com una millor gestió de la prevenció d’incendis forestals. Aquest procediment també permetrà fer arribar a totes les finques associades les avantatges fiscals i econòmiques que aporta disposar d’un instrument d’ordenació forestal aprovat per l’administració competent amb un cost assumible per la propietat.

Un cop aprovats els plans, els propietaris interessats s’hi podran adherir voluntàriament i disposaran del document de gestió que afecta a la seva finca.