Us comuniquem que avui s’ha publicat l’Ordre AAM/82/2015, de 10 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d’explotació i es convoquen els corresponents a l’any 2015. Adjuntem el document.

Cal dir però,  que respecte al què avui es publica hi ha previst els següents canvis:

  • Millora de la competitivitat de les explotacions agràries i mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries: En el cas de l’increment de l’ajut previst quan el sol·licitant és jove agricultor segons la definició del Reglament (UE) 1305/2013 o s’ha instal·lat en els 5 anys anteriors a la sol·licitud de l’ajut. En aquest últim cas, els sol·licitants hauran de complir tots els requisits de la definició d’agricultor jove prevista en el Reglament, incloent el requisit de l’edat.
  • Incorporació de joves: Es preveuen canvis en l’import base de les primes i els increments.
  • Ramaderia Ecològica: S’enviarà comunicat específic per els canvis que requereix aquesta línia.
  • Mesures agroambientals i Agricultura Ecològica: S’haurà d’eliminar per totes les mesures, el criteri de joves com a criteri de prioritat.
  • Zones amb limitacions naturals: Es concretaran els beneficiaris de l’ajut per a les zones de muntanya que passaran a ser únicament els agricultors professionals. Es revisarà la modulació dels ajuts en funció de la superfície sol·licitada.

Per altra banda, es confirma que l‘allargament del termini de presentació de la DUN al 15 de juny. Queda pendent saber si hi haurà termini de modificacions abans del 15 o no.

 

Documents adjunts